Градинарскиот котонеастер (cotoneaster) е новиот вид на нискостеблесто растение со кој го започнавме уредувањето на зеленилото на средната жардиниера на булеварот Никола Карев.
Садењето ќе продолжи и наредните денови, каде ќе се дополни со други видови на нови садници.
Share