Со 400 украсни грмушки од видот lonicera го збогативме средишното зеленило на бул. Гоце Делчев, на потегот од раскрсницата кај Судот до подвозникот на истиот булевар. Додека пак на булевар Крсте Петков Мисирков кај МАНУ засадивме 150 садници од видот festuca, каде што утре теренските екипи ќе продолжат со садење на lonicera.

Share