Со декоративни зимзелени грмушки го збогатимивме зеленилото на средната жардиниера на булварите Илинден и 8ми Септември и страничното зеленило на улица Брадфордска.
Распоредени праволиниски помеѓу дрворедот формирајќи зелена композиција растенијата даваат целина на булеварското зеленилото.
Уредувањето ќе се одвива етапно и наредните денови на останати локации низ градското зеленило.
Share