Секојдневните активности на нашите екипи на одржување на зеленилото, забележително се насочени во предпролетно уредување на зелените површини.

Имено, деновиве нашите екипи вршат обновување со нов цветен сезонски расад од видот љубичица (lat.viola) онаму каде постоечкиот  расад е оштетен.

Исто така, во производствените капацитети на Флораком Дооел цветниот  расад  од повеќе видови е во процес на припрема за да го разубавуваат градското зеленило во месеците кои следат.

Share