Потврдувајќи ги заложбите за заедничките активности, вчера директорот на ЈП „Паркови и Зеленило“ – Скопје, Ардијан Муча, и Здружението за помош на деца со посебни потреби, „Го сакам Виножитото“ – Скопје, потпишаа Меморандум за соработка.
Целта на соработката е активно вклучување на децата  со посебни потреби во секојдневниот живот  и регулирање на начинот на соработка за заеднички активности од областа на хортикултурата, одржување на животната средина, изградба на паркови и игралишта за деца со посебни потреби, со обезбедување донации и од домашни и меѓународни донатори.

Продолжуваме со проекти со кои сите деца придонесуваат во заштитата на животната средина.

Share