Искршени парковски елементи утрово беа забележани од страна на нашите екипи на дел од парковските елементи на Средно Водно. Парковските клупи и маси кои истите се поставени за посетителите на парк-шумата Водно биле чин на вандалско однесување. Нашите екипите веќе ја санираа штетата на парковски елементи. Ваквата појава е многу честа, особено во овој период кога е зголемена посетеноста на рекреативни места, парковите и парк- шумите. Упатуваме АПЕЛ до сите посетители, љубители на природата, да совесно се однесуваат и да ги чуваат поставените парковски елементи низ јавните зелени површини.

Share