По деветти пат оваа година се одржа велосипедската трката Прв до врв. Во организација на Здружението за спорт и рекреација, со поддршка на градот Скопје, нашето претпријатие со свој придонес се приклучи на овој настан. Со целосна поддршка на оваа спортско рекреативна трка го истакнуваме особеното значење на активностите во областа на спотот и младите, како и афирмирањето на придобивките од природата. Трката се реализира во парк шумата Водно,  која како дел од вонградското зеленило, е  значајно еколошко, естетско и рекреативно подрачје, за кое сите треба да се залагаме во нејзино зачувување како  комплексен екосистем.

Share