По налог на Град Скопје, деновиве екипите ја завршија реконструкцијата -хортикултурното уредување на јавна површина  на улцата  Индира Ганди во општина Шуто Оризари.

Интервенцијата се одвиваше на две локцаци. На првата локација спроти општината, работевме покрај оградата и одделните парцели  со површина од 173м² на која етапно се изврши прекопување на површина, нанесување на нова плодна почва, се постави систем за полевање, подигање тревник и садење на вегетација.

Додека пак, на втората локација, во двете жардинери со површина од 194м²  поставивме систем за наводнување капка по капка и се комлетираа со засадување на листопадни и зимзелени декоративни садници. Прстанестите жардинери  на овој простор ги уредивме и ги дополнивме со засадување на разновидни декоративни садници.

Share