Исклучително високите температури клучно влијаат врз сите активности кои екипите секојдневно ги превземаат во редовното одржување на зелените површини.
Според тоа, од вчера 22:00ч. до 6:00ч. утрово теренските екипи во сите реони низ градското зеленило започнаа со ноќно полевање на зелените површини низ градот.
Оваа активност ќе се спроведува и во наредниот период, согласно предвидениот план за работа.
Share