Во aктивностите на есенското садење млади садници го вбројуваме и Рајски парк, во населбата Ново Лисиче. Денес екипите од тој реон вршат засадување со зимзелена грмушка од видот фотинија, оформувајќи лавиринт. Новиот лавиринт совршено се вклопува во амбиентот на оваа парковска површина.
Share