Неделата ја започнуваме со одбележување на Светскиот ден на книгата со садење на садници и цвеќе. Директорот Зухејр Реџепи заедно со директорката на градската библиотека ,,Браќа Миладиновци” Снежана Стојчевска, во библиотеката ,,Другарче” засадија зимзелени садници и цвеќе во дворот на библиотеката.
Нека желбата за постојана едукација расте и престојот во зелениот простор на библиотеката е пријатен за сите посетители.
Share