Денес во СРЦ Сарај го одбележавме Денот на планетата Земја

Во соработка со ЈП Комунална хигиена, децата од градинката “Филиз” и средното училиште “Сарај”, садеа цвеќе со градоначалничката Данела Арсовска и директорот Зухејр Реџепи.

Дечињата цртаа на еко-теми, учеа низ игра со селектирање отпад и беа дел од еко-едукација за подигнување на свесноста за важноста на зачувување на животната средина.

Share