ЈП Паркови и зеленило, во врска со дезинформациите и невистините објавени во денешниот прилог на интернет порталот „Makfax“ со наслов „Георгиевска: На Партизанска се сечат дрвја без решение, по наредба на Данела Арсовска“, кои се засноваат на пишувања од социјалните медиуми, без да се провери вистинитоста на информациите, со што сериозно се наштетува на Градот
Со засадување на нови садници од видот платан денес го уредивме страничното зеленилото на булевар Теодосиј Гологанов во централното градско подрачје. Активностите на збогатување со нови млади садници на овој дел од булеварското зеленилото го извршивме на местата каде истите беа суви и оштетени или пак недостасуваа. Садниците и зеленилото се повеќе од потребни имајќи
Изминативе неколку дена во Охрид се одржаа 29 Синдикални спортски игри Примарната цел на оваа манифестација е запознавање и дружење на вработените од различни институции преку спортските игри и можност за понатамошна соработка. Воедно, вработените од ЈП Паркови и зеленило ги постигнаа следните резултати: Аранжирање - 1 место: Наташа Алексовска Милена Радичевска Мал фудбал -
По повод 6ти Октомври- меѓународниот ден на живеалиштата, денес во првиот дел на Градски парк поставивме нови дрвени ќукарки за птици. Поставувањето го проследи и директорот Сефи Шабани заедно со раководниот тим, поздравувајќи ја идејата која беше доволна инспирација за вредните раце на нашите столари. Разновидната и богата вегетација во паркот е дом на голем
Оваа работна недела ја започнуваме со активности на уредување на булеварското зеленило по должина на бул. Гоце Делчев. Директорот Сефи Шабани заедно со директорот на ЈП Улици и патишта Ќамил Ковачи и претставници од други јавни претпријатија направија увид на состојбата на теренот и работата на теренските работници. Освен поткастрување на надвиснатите гранки, се врши
Во координација со Град Скопје денес екипите на ЈП Паркови и зеленило заедно со екипите на ЈП Комунална хигиена и ЈП Водовод и канализација извршија здружена акција за чистење и уредување на кејот на Вардар, од двете страни на течението. Се изврши косење, кастрење на дивоизрасната вегетација, собирање на откос и отпадоци, а увид на
Прекрасен ден! Во рамки на одбележувањето на Европската недела на мобилност денес голем дел од вработените заедно со директорот Сефи Шабани го прифатија со задоволство предизвикот да дојдат на работа со велосипед, тротинет или пешки. На овој Светски ден без автомобили директорот со своите колеги направи кратка обиколка и увид на работата на терен со
Уредено зеленилото на плоштад Филип II, во центарот на Скопје. Со сезонското разубавување на зеленилото ги опфативме и жардиниерите на плоштад Филип II, сега веќе збогатени со цвеќе од видот бегонија, и садници од видот фотинија, буксус и пицеа коника. Директорот Сефи Шабани направи посета на оваа локација и ја поддржа добрата работа на теренските
Покрај секојдневното и редовно одржување на зеленилото во Градскиот парк, нашите теренски екипи денес извршија рачно полевање на садници и собирање на лисја. Секако во зацртаните активности за одржување на паркот ги издвојуваме и континуираното косење на тревната површина, собирањето откос, кроење на нискостеблестата вегетација и дрвја. А особено пролетното и есенското уредување на цветните
Денешната работна акција за уредување на јавното зеленило ја спроведуваме на бул. Партизански одреди. Поради потребата од сигурно и безбедно движење на возачите низ сообраќајниците во градот, на потегот од мостот Обединети нации кон Центар вршиме кроење и обликување на украсните грмушки и дрвја во средишното зеленило. Булеварското зеленило коешто го разубавува просторот претставува и