Завршни активности на проектот Градење капацитети за еко-системи базирано намалување на ризиците од катастрофи. Директорот Зухејр Реџепи оствари средба со претставник од јапонската агенција за развој "Џајка", на која се разгледаа завршните активности на проектот, кој опфаќа развој на модел против поплави, лизгање на земјиштето, ерозија на почвата и шумски пожари на веќе определени локации
Убавото време ни овозможи да реализираме уште една заедничка акција со нашите пријатели од Градската библиотека ,,Браќа Миладиновци" - Скопје. Учениците од ОУ ,,Коле Неделковски" и СУГС ,,Георги Димитров,, заедно со директорката Снежана Стојчевска засадија зимзелени садници и цвеќе, разубавувајќи го зеленилото во Паркот на поезијата во кругот на библиотеката.
Неделата ја започнуваме со одбележување на Светскиот ден на книгата со садење на садници и цвеќе. Директорот Зухејр Реџепи заедно со директорката на градската библиотека ,,Браќа Миладиновци” Снежана Стојчевска, во библиотеката ,,Другарче” засадија зимзелени садници и цвеќе во дворот на библиотеката. Нека желбата за постојана едукација расте и престојот во зелениот простор на библиотеката е
Денес во СРЦ Сарај го одбележавме Денот на планетата Земја Во соработка со ЈП Комунална хигиена, децата од градинката "Филиз" и средното училиште "Сарај", садеа цвеќе со градоначалничката Данела Арсовска и директорот Зухејр Реџепи. Дечињата цртаа на еко-теми, учеа низ игра со селектирање отпад и беа дел од еко-едукација за подигнување на свесноста за важноста
Денес ја заокружуваме пролетната акција на садење садници заедно со Стопанска банка. На локација во центарот на градот и на кејот на Вардар, претставници од претпријатието и претставници од менаџментот на банката засадија нови садници од видот липа и црвен јавор, давајќи свежина на зелените простори. Благодарност до Стопанска банка за придонесот во облагородувањето на
Зухејр Реџепи избран за директор на ЈП Паркови и зеленило Со Решение за избор на директор на Јавното претпријатие „Паркови и зеленило“ Скопје бр.04-716/1 од 11.04.2023 година, согласно Законот за локална самоуправа и Законот за јавни претпријатија, градоначалничката на Град Скопје Данела Арсовска го назначи досегашниот ВД директор Зухејр Реџепи за директор на претпријатието, со
Денес по повод 7 април, светскиот ден на здравјето, директорот Зухејр Реџепи заедно со директорот на Заводот за физикална медицина и рехабилитација Мики Филев и главната сестра Данка Димитровска засадија млади листопадни и зимзелени садници, разубавувајќи го зеленилото во дворот на заводот. Нашиот влог во грижата за зеленилото е наша одговорност, но и придонес за
Голема благодарност и едно големо БРАВО за децата од здружението ,,Dua Ylberin” кои со насмевка и радосни лица заедно со директорот Зухејр Реџепи и раководниот тим засадија цвеќе уредувајќи ја новата цветна леа во Градскиот парк, како симбол за поддршка и разбирање на различноста. Цветните рачиња се вистинско освежување низ зеленилото во паркот, кои ги
Нова тревна површина Ново хортикултурно уредување Нов систем за полевање Да, ова е новиот изглед на јавната површина - зелен плоштад во центарот на градот, кај Даут-пашин амам. Денес директорот Зухејр Реџепи заедно со директорот на ЈП Улици и патишта Саид Саид засадија садници од видот јуниперус елводи во кружната жардиниера кај споменикот на плоштад
21 Март го одбележавме со акција за садење на зимзелени садници во присуство на директорот Зухејр Реџепи, градоначалничката Данела Арсовска и директорот на Золошката градина Зоран Попов. Во активностите за пријатно добредојде на пролетта учествуваа и ученици од средните училишта и ученици од ДСУ за рехабилитација и образование „Св.Наум Охридски“ од Скопје, раззеленувајќи го дворот