По повод светскиот ден на крводарување одржaвме уште една акција – овојпат крводарителска.

Во организација заедно со Црвениот крст, а во соработка со Институтот за Трансфузиона медицина, во просториите на претпријатието се реализира акција на дарување крв. Вработените од сите реони на претпријатието земаа активно учество, покажувајќи ја својата хуманост за спасување на човечки животи. Покрај редовните активности и грижата за зеленилото, ова е уште еден од начините да ја покажеме нашата грижа, човечност, хуманост и добрина.
Голема благодарност до сите учесници, крводарители во акцијата, а особена благодарност за посветената ангажираност на Црвениот крст и Институтот за Трансфузиона медецина.

Share