Уредувањето на зелените површини е дел од програмските активности на кои екипите изминатиов период работат според утврдениот план за работа на повеќе локации низ градот. Една од наведените локции е и  јавната зелена површина на кеј Димитар Влахов во близина на Државна комисија за спречување на корупција. Со вкупна површина од 3244м2 јавната површина е
Изминатиов период екипите од Секторот Вонградско зеленило во соработка и по налог на Град Скопје, интензивно работеа на изработка и подигање на нови парковски елементи на повеќе локации низ Парк на природата „Гази Баба“. Во паркот  целосно се изработија и поставија два нови видиковци во близина на зеленилото кај П.З.У Ремедика, како и кај широката
Еко-акцијата „Генералка викенд 2022“ која денес започна во парк шумата Водно, со што се изврши чистење на зеленилото, пешачките  патеки и падините на Водно од расфрлен одпад и смет, успешно се спроведе. Акцијата предводена од градоначалничката Данела Арсовска, зедно со волонтери и екипи од јавните градски претпријатија, како и со поддршка на општините, амбасади  и
Во овој период од годината, особено во месец мај е вистинско време за уредување и разубавување на зеленилото со засадување на цветен расад. Покрај тековното косење на тревните површини, кроење на вегетацијата исто така посебено разубавување на јавните зелени површини  во периодот што следи екипите ќе отпочнат со подготовка на површините за садење на сезонскиот
Континуирано продолжуваме на раззеленување и уредување  на јавните површини  на кои во целина ги поставуваме на зелената карта на градот. Она на што со особена посветеност  и труд секојднено сме насочени се токму подигнувањето и уредувањето на површините низ булеварското зеленило. Токму таква површина на која изминатиов период  теренските екипи работеа е јавната зелена површина