СКОПСКИ ЦВЕТЕН ФЕСТИВАЛ 2017

 

 

Почитувани пријатели,

 

Под прокровителство на Градоначалникот на Град Скопје, а во ораганизација на ЈП „Паркови и зеленило” – Скопје, со особено задоволство Ви го најавуваме Четвртиот Скопски цветен фестивал - СЦФ кој ќе се одржи на 27. и 28. мај 2017 година, во Парк Македонија (паркот спроти Веро 2 Тафталиџе).

Целта на фестивалот е на едно место да ги собере љубителите на цвеќето и природата, професионалци во областа, уметници, деца и ученици кои ќе ја изразат својата креативност на овој простор.  

Во двата фестивалски дена  ќе се случуваат следниве активности:

1. Цветни градини – изложбен простор на професионалци и ученици;

2. Дизајнирање цветни површини;

3. Креативни работилници;

4. Уметничко катче со еко-пораки, тематски претстави, отворена гaлерија, мултимедијални перформанси, вежбање на отворено.

Oрганизаторот на фестивалот обездува простор каде ќе може да се претставите со Ваш дизајн и производи. Настанот ќе има медиумска покриеност и соодветна афирмација.

Со надеж за успешна соработка, срдечно Ве поздравуваме!

Подетални информации за фестивалот може да добиете на:  

email: cveten.festival@gmail.com

skopskicvetenfestival@parkovi.com.mk   bilstoj@yahoo.com

Билјана Стојанова  тел: 02/3064-013,  моб: +38970303403

 

                                                                                   

                                                                          

Copyright © 2016 All rights reserved | Designed by Unet