Продолжува акцијата на садење садници

 

 

Изминативе неколку дена екипи од секторот „Градско зеленило“  интензивно работea на садење на садници – дрвја на повеќе локации на булеварското зеленило, по дрвореди на булеварите, во парковите и на јавните зелени површини.

Околу 450 садници од видиот: Acer platanoides, fraxinus excelsior, platanus acerifolia, tilia parvifolia, alnus glutinosa, sorbus scandica, ilmus fastigiata, catalpa bignoides, betula veruccosa, gingko biloba, corylus colurna, prunus pissardi nigra, tilia platyphyllos, acer plat.grimson king, sophora japonica, ulmus pendula, quergus rubra, catalpa bignoides, liriodendron tulipifera и faxinus jaspidea се засадија на следниве локации:

-            Реон Гази Баба;

-            Реон Ново Лисиче  бул. „В.С.Бато“;

-            Реон Карпош 4  бул. „Илинден“;

-            Реон Капиштец  Парк „Македонија“;

-            Реон Карпош 1 и 2  бул. „Партизански одреди (кај соборен храм);

-            Реон Карпош 4  бул. „Илинден“;

-            Реон Гази Баба;

-            Реон СРЦ Сарај во паркот;

-            Реон Аеродром и Јане Сандански  бул. „Јане Сандански“ (средна жардиниера);

-            Реон Топанско Поле во паркот;

-            Реон Чаир во паркот;

-            Реон Ново Лисиче (средна жардиниера спрот Рајски парк);

-            Реон Карпош 4 бул. „Илинден“;

-            Реон Автокоманда во нас. Маџари; во нас. Железара и кај Ташко Караџа.

 

 

Пролетната Акција за садење на околу 5.000 дрвја на територија на Град Скопје, продолжува и наредните денови, како активност на континуирано подигање и уредување на зелените површини, за почиста и здрава животна средина.

  

Copyright © 2016 All rights reserved | Designed by Unet