Чествување на 13 Ноември - Денот на ослободувањето!

 

По повод одбележување на 13 -ти Ноември - Денот на ослободување на Скопје, во чест и спомен на грижата за наследството од НОБ, сите сме должни да одадеме почит кон минатото, живејќи во сегашноста, насочувајќи се кон иднината.

Скопје како космополитски град припаѓа на сите и затоа треба да работиме на втиснување на вредности достојни за идните генерации.

Пред Споменикот на ослободителите на Скопје на платото пред Владата на Р.М,  вчера свежо цвеќе положи директорот Ардијан Муча заедно со директорот на ЈП „Водовод и канализација“ – Скопје Душко Весковски и директорот на ЈП „Улици и патишта“- Скопје Сенко Сенад Смајлович.

Претставници од Град Скопје предводени од градоначалникот Петре Шилегов како и делегации од земјава и странство, исто така вчера положија цвеќе и венци пред Споменикот на ослободителите.

 

*

 

Shënimi i 13 Nëntorit – Ditës së çlirimit !

  

Me rastin e shënimit të 13 –të Nëntorit – Ditës së çlirimit të qytetit të Shkupit, për nderë të përkujtimit dhe kujdesit për trashëgimin nga LNÇ-ja, të gjithë jemi të detyruar që të nderojmë të kaluarën, duke e jetuar të sotmen dhe duke synuar drejtë të ardhmes.

Shkupi si një qytet kozmopolit, u përket të gjithëve dhe për këtë arsye duhet të punojmë drejtë farkimit të vlerave që do të jenë të denja për gjeneratat e ardhme.

Para përmendores së çlirimtarëve të qytetit të Shkupit në pllajën para Qeverisë së RM-së, gjatë ditës së djeshme, lule të freskëta vendosën drejtori i ndërmarrjes sonë, z. Ardijan Muça së bashku me drejtorin e NP “Ujësjellësi dhe kanalizimi” – Shkup,

z.Dushko Veskovski dhe drejtori i NP “Rrugët dhe rrugicat” – Shkup, z. Senad Smajlloviç.

Gjithashtu edhe përfaqësuesit nga Qyteti i Shkupit, të drejtuar nga Kryetari i Qytetit të Shkupit, z. Petre Shilegov si dhe delegacione të shumta nga vendi dhe nga shtetet e huaja, vendosën lule dhe kurora para Përmendores së çlirimtarëve.

 

 

  

 

14.11.2018

Copyright © 2016 All rights reserved | Designed by Unet