Возобновена дрвената куќичка во Градски парк!

 

Екипите на претпријатието  вчера 29.10.2018 г. на терен веднаш превземаа активности за реконструкција на дрвената декоративна куќичка во Градскиот парк, која за време на изминатиов викенд беше искршена и уништена од страна на несовесни посетители во паркот.

Нашите екипи извршија поправка  на искорнатите и искршени делови од дрвената куќичка, враќајќија ја во нејзината првобитна состојба.

Воедно, апелираме до сите посетители низ парковите и зелените површини, како и парковските содржини низ градското зеленило  внимателно и одговорно да се однесуваат кон животната средина и зеленилото.

 

*

 

U ripërtëri shtëpiza e drurit në Parkun e qytetit!

 

Ekipet e ndërmarrjes sonë, dje më datën 29.10.2018 në terren menjëherë ndërmorën aktivitetet në drejtim të rikonstruksionit të shtëpisë së drunjtë dekorative në Parkun e qytetit, e cila gjatë vikendit që lamë pas ishte thyer dhe shkatërruar nga ana e vizitorëve të pandërgjegjshëm të parkut.

Ekipet tona realizuan edhe rregullimin e pjesëve të çrrënjosura dhe të thyera të shtëpizës së drurit, duke rikthyer atë në gjendjen fillestare.

Në të njëjtën kohë, apelojmë deri te vizitorët e parkut, të sipërfaqeve të gjelbëruara dhe të përmbajtjeve të ndryshme që gjenden në suaza të gjelbërimit të parkut, që me kujdes dhe me përgjegjësi të sillen ndaj mjedisit jetësorë dhe gjelbërimit.

 

  

 

30.10.2018


 

 

 

Copyright © 2016 All rights reserved | Designed by Unet