Се чисти коритото на реката Вардар

 

 

Денес започна акција на расчистување на коритото на Вардар, на потег од железниот мост на ул. Адолф Циборовски до мостот Обединети нации во Влае. Поради стрмниот и непристапен терен ангажирани се екипи од повеќе реони на Претпријатието, кои се веќе на терен и ги кројат дивите стебла, гранки, грмушки и плевел кои се наоѓаат на самото корито на реката. За таа цел се користат телескопски пили, циркуларни машини, рачни пили и тримери. Акцијата се спроведува во соработка со ЈП Улици и патишта и ЈП Комунална хигиена и ќе трае сè додека не се расчисти и ослободи коритото на реката Вардар.

 

*

 

Po pastrohet shtrati i lumit Vardar

 

Sot filloi aksioni i pastrimit të shtratit të lumit Vardar, duke filluar nga ura e hekurudhës në rr. “Adollf Ciborovski” deri te ura “Kombet e bashkuara” në Vllae.
Për shkak të terrenit të pa arritshëm dhe të thepisur, janë angazhuar ekipet e më shumë rajoneve të Ndërmarrjes, të cilët tani më po punojnë në terren dhe po i realizojnë aktivitetet punuese lidhur me krasitjen dhe prerjen e trungjeve, degëve, kaçubave dhe barojave që gjenden në vetë shtratin e lumit. Për këtë qëllim po shfrytëzohen sharrat teleskopike, makina me cirkularë, trimerë dhe sharra dore. 
Aksioni po realizohet në bashkëpunim me NP “Rrugët dhe rrugicat” dhe NP “Higjiena komunale” dhe do të zgjasë derisa të pastrohet dhe lirohet shtrati i lumit Vardar.

 

16.07.2018

     

 

 

Copyright © 2016 All rights reserved | Designed by Unet