Цветна фигура „Топка“

 

Екипите на ЈП „Паркови и зеленило“ деновиве извршија промена на пролетниот со есенски цветен расад  на цветната фигура „топка“.

 

Во средишното зеленило на бул. ВМРО цветната фигура ја красат околу 1.500 парчиња ситна љубичица ( lat.Viola) во жолта боја, а постаментот околу 1.500 парчиња со портокалова, вилетова и бела љубичица. Ова акција е дел од активностите на уредување и одржување на цветните површини и јавните зелени површини.

Copyright © 2016 All rights reserved | Designed by Unet