Акција на Јавните Претпријатија во општинита Кисела Вода

 

 

Во организација на Град Скопје, масовната акција за чистење на скопските општини се реализира и во општина Кисела Вода. Вчера (04.12.2107) се работеше на ул.„Михаил Чаков“, бул.„Борис Трајковски“, бул.„Србија“, во парк „Шопен“ и во населбата Драчево, каде екипите на ЈП „Паркови и зеленило“ работеа на собирње на лисја, утовар на лисја од тревна површина, собирање на смет и отпадоци од зеленилото. Во спроведување на оваа акција беа ангажирани 50 - тина  лица и 6 возила – камиони.

Акцијата за генерално чистење на скопските општини продолжува наредниве денови во општина Центар.

 

 

   

 

05.12.2017

Copyright © 2016 All rights reserved | Designed by Unet