Парк за миленици во општина Аеродром

 

На површина од околу 920 метри квадратни, на зелената површина долж булеварот „АСНОМ“ во населбата Ново Лисиче, изминатиов период екипи на ЈП „Паркови и зеленило“ работеа на уредувањето на новиот парк за миленици. Ова е трет парк за миленици на териоторија на град Скопје, каде истиот е ограден со метална жица, се поставија дрвени табли, соодветни реквизити, а во тек и доуредување со останати елементи. Граѓаните ќе имаат можност да ги рекреираат домашните миленици во ваквите специјални паркови за миленици, каде исти се планирани и во останатите скопски општини. 

 

 

 

04.09.2017

Copyright © 2016 All rights reserved | Designed by Unet