А П Е Л

 

Поради високите температури кои се карактеристични за овој период од годината, апелираме до сите граѓани, при посета на парк-шумата „Водно“, парк на природата „Гази Баба“ како и другите излетнички места, особено во вечерните и ноќните часови, за поголема будност и мобилност, од опасноста од настанување на шумски пожари и други пожари на отворен простор.

Доколку се забележат пожари на отворен простор, граѓанска должност е најбрзо што може да се пријави во Територијална противпожарна единица – Скопје на бројот 193 или во Центар за управување со кризи на бесплатниот број 195.

 

 


 

24.07.2017 

 

 

 

 

 

  

 

Copyright © 2016 All rights reserved | Designed by Unet