Рачно чистење на езерцата од отпадоци, смет, пластична амбалажа, гранки и лисја се активностите кои вчера ги извршија екипите во вториот дел на Градски парк. Активностите на чистење екипите ќе ги продолжат и денес,  каде ќе се чисти езерцето во првиот дел на Градски парк. Истовремено се одвиваат и редовните работни операции за одржување на
Поради најавите на обилни врнежи проследени со силен ветер и грмотевици во Скопскиот регион до крајот на неделава, ги предупредуваме граѓаните на претпазливост и воедно да внимаваат да не ги паркираат своите возила под високите дрвја, со цел да се избегне настанување на штети и несакани последици.